Nu åbner Varmepumpepuljen 2024: Tjek, hvor du kan få tilskud i Ejby

Ligger din bolig inden for det mørkegrønne eller grønt skraverede felt, er der fjernvarme eller planer om det i området, og puljen kan derfor ikke søges. Er boligen derimod i det gule, grønne eller lilla skraverede område, kan puljen søges. Foto: PR.
Profilbillede
dato

Energistyrelsen har netop åbnet for en ny pulje med tilskud til varmepumpe. Men hvorvidt man kan søge puljen, afhænger af fjernvarmeforholdet på adressen. Lokal ekspert fra Ejby giver sine bedste råd. 

Varmepumpepuljen i 2024 er netop åbnet for ansøgninger, og i år kan der søges om op til 27.000 per husstand. Det kræver dog, at boligen, der søges varmepumpetilskud til, ikke befinder sig i et område, hvor der er indlagt fjernvarme eller er planer om det – og i Vestfyn Kommune varierer det fra den ene matrikel til den anden.

 Fjernvarme eller ej

Førend varmepumpepuljen kan søges, skal man undersøge, om man bor i et område, hvor der er lagt ud til fjernvarme, eller hvor der er planer om det inden for nær fremtid.


Foto: Torben Johansen, VE-godkendt autoriseret VVS-installatør hos Bedre Bad Ejby – Vestfyns VVS Service.

– Hvis man gerne vil søge tilskud til varmepumpe, skal ens bolig ligge i et område, hvor der kommunen ikke allerede har fået lagt ud til fjernvarme eller planlægger at gøre det. Man selv skal ind og tjekke op på de oplysninger for adressen, siger Torben Johansen, der er VE-godkendt autoriseret VVS-installatør hos Bedre Bad Ejby – Vestfyns VVS Service.

Fjernvarmeforholdene for ens område kan findes på kortet på Plandata.dk

Billigere at skifte om sommeren

Varmepumpepuljen er en del af bygningspuljen, der i 2024 er sat til 315 millioner kroner, og heraf er det meningen, at omtrent 70 procent skal fordeles til varmepumpepuljen. Ifølge Torben Johansen kan der være mange gode grunde til at skifte til varmepumpe, og sommeren er en af dem. 

– Varmeregning er ikke just top of mind her i sommermånederne, men venter man med installationen til vinteren, bliver det mere besværligt, da der ofte skal etableres midlertidig varmeløsning, og det koster også. Derfor er det en fordel at bruge de lune sommermåneder til installationen, siger Torben Johansen og tilføjer:

– En varmepumpe kan kobles sammen med flere typer varmesystemer. En grundig gennemgang af hele boligen er noget, vi altid anbefaler, når man overvejer ny varmeinstallation. Det er fornuftigt at gennemgå alt for at finde frem til, hvordan man bedst får en optimal udnyttelse af husets varme og en sund varmeøkonomi.

Sådan søger du


Foto: PR // Ligger din bolig inden for det mørkegrønne eller grønt skraverede felt, er der fjernvarme eller planer om det i området, og puljen kan derfor ikke søges. Er boligen derimod i det gule, grønne eller lilla skraverede område, kan puljen søges. 

Varmepumpepuljen kan søges via Energistyrelsens hjemmeside og følgende krav skal være opfyldt:

  • Varmepumpen skal installeres på en selvejet helårsbolig.
  • Varmepumpen skal erstatte et oliefyr, gasfyr, elvarme eller biokedel – eksempelvis træpillefyr.
  • Boligen må ikke ligge i et område, hvor der i forvejen er fjernvarme eller planlagt fjernvarme. Info derom kan findes på kan ses på plandata.dk
  • Installation af varmepumpe må først ske efter ansøgning om tilskud.
  • Tilskud skal søges til enten en luft-til-vand-varmepumpe eller en væske til vand-varmepumpe – også kaldet jordvarme.
  • Installationen skal foretages af en VE-godkendt installatør

Bedre Bad & Bedre Energi er en landsdækkende kæde af VVS-installatører, der er eksperter i energiløsninger som fjernvarme, naturgas, pillefyr, varmepumpe, jordvarme, solvarme samt i generelle energiforbedringer og energibesparelser i boligen. Læs mere på: www.bedrebad.dk

Kilde: Pressemeddelelse fra Bedre Bad - Bedre Energi
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.