Femte forlængelse af visitationszone i Vollsmose og Korsløkke

Profilbillede

<br>Visitationszonen i Vollsmose og Korsløkke, der udløber i dag tirsdag den 18. januar 2022 kl 16.00 forlænges, således at den er gældende frem til tirsdag den 1. februar 2022 klokken 16.00. Fyns Politi vurderer fortsat, at visitationszonen er nødvendig, for at forhindre at personer med tilknytning til forskellige grupperinger skaber utryghed og begår kriminalitet til fare for andre.<br>

Der er flere årsager til at Fyns Politi har besluttet at forlænge visitationszonen i Vollsmose og Korsløkke igen. I afgørelsen nævnes flere episoder, bl.a. den 12. januar 2022 hvor der indgik en anmeldelse om, at der var personer, der løb rundt med pistoler ved Center Øst i Vollsmose. Efterforskningen har foreløbig vist, at der formentlig var tale om, at der blev afgivet et løsskud mod et medlem af en af grupperingerne, idet der blev fundet en afskudt løsskudspatron på stedet. Der blev fundet en gaspistol og flere gaspatroner omkring gerningsstedet, ligesom der blev fundet et magasin til gaspistolen i en bil på stedet. En person er blevet varetægtsfængslet i sagen.

Ydermere begrunder Fyns Politi forlængelsen med de fund, der er sket i visitationszonen siden sidste forlængelse. Der er foretaget 136 visitationer i perioden fra den 4. januar til den 17. januar 2022, hvilket har resulteret i 13 sager vedr. lov om euforiserende stoffer og fire sager vedr. våben.

 

Der er fundet følgende i forbindelse med visiteringer af personer:

  • En syl, 30cm
  • Et knojern
  • En foldekniv En brødkniv

Derudover er der fundet følgende i visitationszonen:

  • Tre køkkenknive
  • En kniv med 20,52cm bladlængde
  • En kniv
  • En ringgaffelnøgle
  • Tre lægtehamre
  • Et alu bat.
  • Et koben

Fyns Politi har således gjort fund, der bestyrker politiets frygt for, at det kan komme til voldelige konfrontationer mellem personer fra forskellige grupperinger under anvendelse af våben.

 

Vi forlænger igen fordi vi vil de utryghedsskabende hændelser til livs 

- Det er en udsædvanlig situation, vi er i, hvor personer med tilknytning til bestemte kriminelle grupperinger i så lang en periode skaber uro og utryghedsskabende situationer i primært Vollsmose. Det er forstemmende, og jeg kan love for, vi gør alt, hvad vi kan, for at få sat en stopper for det. Derfor ser jeg mig også nødsaget til at forlænge visitationszonen med 14 dage endnu engang. Episoden med afgivelse af løsskud den 12. januar sammenholdt med de øvrige episoder, der har fundet sted, og de fund der er gjort i visitationszonen gør, at det er den eneste rigtige afgørelse. Besiddelse og anvendelse af våben i det offentlige rum er helt uacceptabelt, siger politidirektør ved Fyns Politi Arne Gram.

 

Visitationszonen forlænges til tirsdag den 1. februar 2022 klokken 16.00.

 

Om visitationszonen 

Visitationszonen gælder 24 timer i døgnet i hele perioden. Den giver politiet udvidede rettigheder til at visitere personer og køretøjer inden for zonens område. Skønner politiet det nødvendigt, kan visitationszonen forlænges. Formålet med visitationszonen er at forhindre fremtidige utryghedsskabende kriminelle handlinger og dermed genskabe trygheden i området.

Visitationszonen er afgrænset inden for følgende område: 

Nord for Haveforeningen Martinsminde/Hindehøjen, mod øst langs Odense Å og Staupudevej til Nyborgvej, ad Nyborgvej mod vest og videre ad Munkerisvej til Ørbækvej, ad Ørbækvej til Nyborgvej og herfra ad Ejby Møllevej mod nord til Skt. Jørgens Gade, ad Åsumvej mod øst til Ejbygade og ad Ejbygade mod nord til nord for Haveforeningen Martinsminde/Hindehøjen. 

Der henvise i øvrigt til det vedhæftede kort over området.

 

Baggrund

Visitationszonen blev oprettet tirsdag den 9. november 2021 klokken 16.00. Beslutningen blev truffet i forlængelse af den skudepisode, som fandt sted i Vollsmose mandag aften den 8. november 2021. 

 

Se tidligere pressemeddelelser

https://politi.dk/fyns-politi/nyhedsliste/visitationszone-november-2021-fyns-politi/2021/11/09 
https://politi.dk/fyns-politi/nyhedsliste/forlaengelse-af-visitationszone/2021/11/23
https://politi.dk/fyns-politi/nyhedsliste/forlaengelse-visitationszone-07122021/2021/12/07
https://politi.dk/fyns-politi/nyhedsliste/visitationszoneforlaengelse-den-21122021/2021/12/21
https://politi.dk/fyns-politi/nyhedsliste/forlaengelse-af-visitationszone-04012022/2022/01/04

Læs afgørelsen om forlængelse af visitationszonen 
Se kort over visitationszonen
Denne artikel er skrevet af Linnéa Funk og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Fyns Politi.
Kilde: Fyns Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Linnéa Funk lf@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk