Carlsberg er ikke kun kendt for at brygge øl, men også for deres traditionsrige forskningslaboratorium, der har bidraget til både ølproduktion og naturvidenskab. Foredraget vil blive holdt af Birgitte Skadhauge, lederen af Carlsberg Laboratorium, og laboratoriets brygmester, Erik Lund. De vil dykke ned i forædling af byg og humle og deres bæredygtige dyrkning.
Banebrydende forskning og teknologiske fremskridtLaboratoriet har stået bag store videnskabelige opdagelser som rendyrkningen af gær, udviklingen af pH-skalaen og den klik-kemi, som Morten Meldal fik Nobelprisen for i 2022. Du vil også få indsigt i udviklingen af nye typer gær, der kan bruges til produktion af alkoholfrit øl uden at påvirke smagen.
Nutidens og fortidens planterForedraget vil også dække den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer og hvordan 2 mio. år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland kan give indblik i fortidens planteklima.
Smagsprøver og streamingUnder foredraget vil deltagerne få serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås løbende. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Husby Forsamlingshus, Skræppedalsvej 6, Husby, 5592 Ejby
Entré: 30 kr
Arrangør: Husby Tanderup Landsbykultur Forening
Læs mere om foredraget
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her